Pályán kívül

Vége a megkéselt birkózó pályafutásának

Késelés (Késelés)
Késelés (Késelés)

Fájdalmai miatt nem tudja folytatni a sportot a 18 esztendős Bozsányi Gergő, akit barátjával, Sávoly Gergővel késeltek meg szilveszterkor Szigethalmon.

A két fiatal egy szórakozóhelyen ünnepelte az új évet, amikor két ismeretlen alak rájuk rontott. A sportolókat a támadás után életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Bozsányit a hat órás életmentő műtétet követően felébresztették a mesterséges altatásból, de a testét érő 3 késszúrás súlyosan megsértette a lépét, a máját és a gyomrát is, így gyakorlatilag fel kellett hasítani a hasát, hogy életben maradhasson. Napokig élet-halál között lebegett.

Barátját, Sávoly Gergőt – aki 2011-ben országos bajnok volt súlycsoportjában – 8 késszúrás is érte, 4 a szív környékét, az egyik majdnem átvágta a szívburkot, de túlélte a támadást.

“Szerencsére a fiam már jobban van, de egyelőre nem tudja folytatni a sportot. Fájdalmai voltak edzés közben, így inkább nem erőltette, megvárja, amíg teljesen felépül” – mondta Viktória, a fiú édesanyja, a blikk.hu-nak.

A két tehetséget korábban megfenyegették a támadók családtagjai, mondván “vér fog folyni még, ha Gergő vallomást mer tenni a rokonuk ellen.” A szigetszentmiklósi Sziget SC 69 kilós birkózója a tárgyalásokon már szembe nézett a gyanúsítottakkal, és már nem fél tőlük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik