Pályán kívül

Ez lehet minden idők legdurvább bundázása

bunda (bunda, )
bunda (bunda, )

A nigériai bajnokság végeredménye elég sok kérdést vet fel.

Először lássuk a tényeket. A Kano Pillars FC hódította el az aranyérmet az Enyimba és a Bayelsa előtt. A végjáték szoros volt, hiszen a Kano mindössze egy ponttal előzte meg riválisait.

Az viszont már meglehetősen furcsa, hogy a csapatok 1-2 pont különbséggel követik egymást a tabellán: 63, 62, 61, 60 és így tovább.

Azonban az igazán érdekes adatok még csak most következnek: hazai környezetben szinte mindig nyertek a csapatok, még a ligautolsó Shooting Stars is bezsebelt 15 sikert, idegenben viszont mindenki kikapott.

A bajnok Kano például kétszer tudott diadalmaskodni távol saját pályájától, ilyen tekintetben viszont a Kwara a legjobb három (!) győzelemmel. Tegyük hozzá, 38 meccsen senki sem szerzett 12 gólnál többet idegenben.

Nigériában nem ismeretlen fogalom a bundázás, ugyanis korábban már örökös eltiltással súlytottak játékosokat, szakvezetőket, edzőket, mivel július elején a Plateau United Feeders 79-0-ra, a másikon pedig a Police Machine 67-0-ra győzött az Akurba FC, illetve a Babayaro FC ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik