Pályán kívül

Így védik a pécsi focisták a nőket

pmfc-matias kampány a nőkért (pmfc-matias, )
pmfc-matias kampány a nőkért (pmfc-matias, )

Szervetnivaló kampányfilmet készítettek az erőszak ellen a játékosokkal arról, hogy milyen is az igazi férfi.

Az igazi férfi focista – hirdetik a PMFC-MATIAS játékosai egy videón, illetve ennél sokkal fontosabbak állításokat is bemutatnak a jól sikerült videóban. A legmarkánsabb talán az a három, hogy az igazi férfi nem bánt nőt, és nem erőszakos, valamint nem vásárol prostituáltat. De vannak még igazán megszívlelendő mondatok a gyerek és felnőtt játékosok kezében.

Ennek a része a videó

A PMFC-MATIAS, a Karbon Kör Sportegyesület, valamint a NŐ az Esély Egyesület Pécs Megyei Jogú Város támogatásával nagyszabású figyelemfelhívó, szemléletformáló kampányba kezd ” Férfiak a Nőkért” címmel.A projekt az EGT/Norvég Civil Alap támogatásával jött létre.

A kampány apropója a két, nagy sajtóvisszhangot kapó pécsi erőszakos támadás – írják a szervezők, hozzátéve, hogy Bándy Kata és a polgármester lányának esete úgynevezett pszichopata támadás volt, azonban a hétköznapokban gyakran a saját partnerük, élettársuk, férjük erőszakolják meg a nőket.  A bántalmazást sokszor titkolják az elszenvedői, a kampány szervezői ezt a titkolózást szeretnék megtörni, és szolidaritást vállalni az áldozatokkal, és kifejezni, hogy mind férfiként, mind nőként elítélik a nők elleni erőszakot.

Egyébként nem ez az elős “igazi férfis” kampány a témában, tavaly celeb kezébe kerültek a sokatmondó feliratok, az erről készült videót ide kattintva nézhetitek meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik