Pályán kívül

Adams egész bal lábát amputálták

akeem adams (akeem adams)
akeem adams (akeem adams)

Orvosa elmondta, a közvetlen életveszély elhárítása miatt volt szükség az amputációra.

Akeem Adams, a Ferencváros trinidadi védője szeptember végén kapott szívinfarktust, a labdarúgó azóta is életveszélyben van. Tegnap írtunk róla, hogy az önálló légzéshez még túl gyenge, így lélegeztetőgépen van még mindig.

A Blikknek nyilatkozott Adams orvosa, dr. Szelid Zsolt, aki elmondta, a korábbi hírekkel ellentétben sajnos nem csak térdtől lefelé, hanem az egész bal lábát amputálni kellett. Az életmentő operációhoz az édesanyja is hozzájárult.

„A fertőzés megakadályozása, a közvetlen életveszély elhárítása miatt az egész bal alsó végtagot távolítottuk el. Azóta az elsődleges feladat a még meglévő gyulladások megszüntetése. A beteg antibiotikumot kap, és a sebét is folyamatosan tisztítani kell. Az amputációhoz vezető nagyon komoly fertőzést sikerült megállítani, de továbbra is életveszélyes a futballista állapota” – idézi Szelidet a Blikk.

Adams teljes gyógyulásához továbbra is szívtranszplantációra lenne szüksége, ehhez azonban az kell, hogy a focista tartósan éber legyen, mert a beleegyezése kell a beavatkozáshoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik