Pályán kívül

A versenypályán hunyt el a jövő bajnoka

sean edwards (sean edwards, )
sean edwards (sean edwards, )

Tesztelés közben vesztette életét a Porsche Supercup sorozat éllovasa, a 26 éves Sean Edwards.

A brit pilóta egy privát gyakorláson vett részt Ausztráliában, a queenslandi pályán. Edwards utasként szállt be egy 20 esztendős versenyző mellé egy Porsche 996-osba. Az autó néhány kör után elhagyta az aszfaltcsíkot és a gumifalnak csapódott.


Idén bajnoki címig juthatott volna
Fotó: DPPI

Sean Edwards az ütközés erejétől szörnyethalt, míg fiatal társát a tűzoltóknak sikerült élve kiemelniük a lángoló autóból. Őt életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

A 26 éves versenyző 2006-ban megnyerte a GT3-as Európa-bajnokságot, idén pedig két futammal a zárás előtt vezette a Porsche Supercup szériát, mivel a spanyol, a monacói és a magyar versenyhétvégén is nyerni tudott, így 18 pontos előnyre tett szert.

Édesapja az a Guy Edwards volt, aki 17 futamon állt rajthoz a Forma-1-ben. 1976-ban ő volt az egyik pilóta, aki segített kihúzni lángoló autójából Niki Laudát a Német Nagydíjon a Nürburgringen.

Horror – így járt Lauda

A tragikusan járt versenyző édesapja egyszer már átélte a borzalmat – ő húzta ki Niki Laudát az égő versenyautóból a Nürnburgringen 1976-ban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik