Pályán kívül

Felébredt Akeem Adams

Akeem Adams  (Akeem Adams )
Akeem Adams  (Akeem Adams )

A Ferencváros hátvédjét tegnap lekapcsolták a lélegeztetőgépről és fel is ébresztették.

A trinidadi játékos több mint két hete kapott súlyos infarktust budapesti lakásában. Azóta mesterséges kómában tartották, keringését pedig műszív tartja fenn – olvasható a blikk.hu-n.

Állapota folyamatosan életveszélyes volt, amin az orvosok hétfőn a fertőzéses bal lábának amputálásával tudtak csak javítani.

Adams laboreredményei a beavatkozás óta javultak, láza sincs már, így az orvoscsoport a felébresztése mellett voksolt.

Van ok a bizakodásra
Fotó: Népszava / Szalmás Péter

„Adams állapota javult annyit, hogy megtegyük ezt a lépést csütörtökön dél körül. Újabb lépést tettünk előre, de változatlanul súlyos az állapota. Keringése stabil, de azt továbbra is műszív tartja fent. Még mindig az a cél, hogy úgymond el tudjuk őt vinni egy esetleges szív­transzplantációig” – árulta el dr. Szelid Zsolt (40), a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjának munkatársa, az FTC orvosi stábjának tagja.

Adams már ébren van, így végre üdvözölhette édesanyját, Ancillát, valamint öccsét, Akinit, akik már két hete Budapesten tartózkodnak.

„Boldogok, hogy látják egymást, ugyanakkor ezek nehéz pillanatok, hiszen Adams most szembesül azzal, mi történt vele az elmúlt hetekben, amíg mélyaltatásban volt. Ha szükséges, pszichológus is foglalkozik majd vele, ám most a szeretteire van szüksége” – nyilatkozott Szelid, majd hozzáfűzte, a következő 24-48 óra dönti el, hogy tüdeje és izmai bírják-e az új állapotot. „Ha hét végéig nem lép fel komplikáció, talán lesz ok az optimizmusra.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik