Pályán kívül

Nincs rajta a szívre várók listáján Adams

Akeem Adams  (Akeem Adams )
Akeem Adams  (Akeem Adams )

Orvosai szerint hosszú távon valószínűleg csak a szívátültetés segíthet a Ferencváros játékosán, de jelenleg nem bírna ki egy ilyen beavatkozást.

Akeem Adams két hete kapott szívinfarktust. A 22 éves sportolót mélyaltatásban tartják, műszívre kapcsolták, de a keringés nem indult be. Hétfő éjjel életmentő beavatkozásra volt szükség, mely során amputálták a trinidadi focista bal lábát. Orvosai szerint a nagy megterhelés is hozzájárult ahhoz, hogy le kellett vágni a lábát.

Nagyon komoly edzésen vett részt közvetlenül szívinfarktus előtt, és a keringés leállása minden szervnek az átmeneti elégtelenségét okozta, egy hatalmas pofon kapott minden szerv, a lába volt a legérzékenyebb – mondta el Dr. Szelid Zsolt László, a Ferencváros orvosi stábjának tagja az RTL Híradójában.

Hozzátette, hogy Adamsnek szívátültetésre lenne szüksége hosszú távon, de jelenleg nincs műthető állapotban, még a várólistára sem tudták feltenni.

Ki kell bírnia a szívtranszplantációs műtétet, és az azt követő gyógyszeres kezelést. A hétfői amputációval elméletileg közelebb kerülhet ehhez – fogalmazott Szelid Zsolt.

A fiatal játékosért összefogtak a magyar klubok: saját csapata véradást szervezett, az Újpest a Pécs elleni bajnokira “Jobbulást Akeem” feliratú pólóban vonult a pályára, ezeket később jótékonysági árverésre bocsátották. A trinidadi szövetség pedig válogatott mérkőzést rendezett, melynek bevételét Adams gyógykezelésére ajánlották fel. Családja Magyarországon izgul életéért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik