Pályán kívül

Nőket és gyerekeket is megtámadtak a huligánok

huligánok (huligánok, )
huligánok (huligánok, )

Az Arsenal-Napoli BL-meccs előtt az olasz huligánok békés brit szurkolókra támadtak. Egy férfi fejét 12 öltéssel varrták össze.

Az angol és az olasz huligánok általában “kitesznek magukért” ha balhéról van szó. Vagy a stadiont szedik szét, vagy egymást, néhol egy teljes várost. A Napoli huligánjai ezúttal Londonban randalíroztak.

A Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés előtt – melyet az Arsenal nyert meg 2-0-ra – egy éttermet támadtak meg, azonban ott csak békés angol szimpatizánsokat találtak, de ez sem számított nekik.


Fotó: AFP

Több tucat olasz ugyanis betörte az étterem ablakait, szétverték a berendezést és a vendégeket is megtámadták. A hírek szerint az utcáról öntöttvas székeket dobáltak a helyiségbe. Emiatt az egyik szurkoló kórházba került, ugyanis eltalálta a fejét, amit 12 öltéssel kellett összevarrni.

A Napoli-huligánokat az sem érdekelte, hogy nők és gyerekek is tartózkodnak az étteremben. A tulajdonos, Paul Campbell szerint teljesen indokolatlan volt a támadás.

“Három lány ült mellettem, amikor ezek a gengszterek megjelentek. Ok nélkül megragadták és kirántották a székeket a lányok alól. Találomra támadtak meg minket, mert látták, hogy telt ház van az étteremben, és mindenáron harcolni akartak valakivel” – mondta Campbell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik