Pályán kívül

Először mozdult meg infarktusa óta Akeem Adams

akeem adams (akeem adams)
akeem adams (akeem adams)

A Blikk információi szerint szombaton este megérkeztek Trinidadból Akeem Adams hozzátartozói Budapestre.

A trinidadi védő szerdán lett rosszul, majd kórházba szállították, ahol kiderült, szívinfarktusa volt. Jelenleg életveszélyes állapotban kezelik és amíg nem találnak neki donort – hiszen olyan súlyos mértékben károsodott a szíve –, műszív tartja életben.

A Blikk úgy tudja, szombaton megérkezett Budapestre Adams édesanyja és öccse, akik azonnal a városmajori klinikára siettek.

A wired868.com internetes oldalnak a labdarúgó menedzsere elmondta, Akeem először mozdult meg szívinfarktusa óta, és ez mindenképp jó jel, ám így is komoly csatát kell vívnia a védőnek az életéért.

“Megszorította az édesanyja kezét és a fejét is megmozdította. Ez drasztikus javulás és az orvosok remélik, folytatódni fog a folyamat. Az idő a legfontosabb tényező. Meg kell várni, hogy megerősödjön a szervezete, mielőtt megkapná az új szívet, különben bele is halhatna’ – mondta Dion Sosa.

Várják a donort
Fotó: MTI

A Fradi védőjének állapota ennek ellenére válságos, az orvosok szerint túlélési esélye 30 százalék. A Blikk információi szerint nem lehetett kiszűrni, hogy baj lesz, mivel vélhetően genetikai betegségről van szó. A zöld-fehér klub ugyanis jelenleg is használja azokat a mobil műszereket, melyek a labdarúgók EKG-ját, pulzusát, testhőmérsékletét mérik.

Az FTC honlapjának közleménye szerint továbbra is várják az önkéntes véradókat, hogy a védőn segíthessenek. A rivális Újpest is szép gesztust gyakorolt, ugyanis a lilák “Jobbulást Akeem” feliratú pólóban vonultak ki a pályára a Pécs ellen. Ezeket a két klub jótékony célra árverezi majd el a jövő hét folyamán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik