Pályán kívül

Nyomorékká verték a magyar kosarast

Papp Tibort két éve verték meg Finnországban úgy, hogy tolókocsiba kényszerült. Azóta ott kezelik, nem tud hazajönni.

A finn Vasabladet arról számolt be, az egykori kosárlabdázót még 2011-ben úgy megverték egy kocsmai szóváltást követően, hogy súlyosan megsérült a harmadik és a negyedik nyaki csigolyája.

Papp Tibor a finnországi munkalehetőséget az interneten találta. Egy gyárban dolgozott, de mindössze két hetet melózhatott, amikor a finnországi kaland rémálommá vált számára. A jól induló munkavállalás második hétvégéjén éppen egy kocsmában múlatta az időt. Két nővel beszélgetett, amikor három általa ismeretlen férfi belekötött.

Forrás: hg.hu

A szóváltás és a lökdösődés odáig fajult, hogy a két méter magas férfit megütötte az egyik helyi erős ember. Papp térdre esett, mire a másik inzultáló ezt kihasználva fejbe rúgta. A tanúk állítása szerint Papp megpróbált felállni, de képtelen volt – megsérült a csigolyája

Támadóját két év nyolc hónapra ítélték az esetet követően. Az egykori kosarast két és fél hónapig ápolták a helyi kórházban, majd a fővárosba vitték. Tolókocsiba kényszerült, folyamatos segítségre szorul azóta is, az orvosok nem biztatják azzal, hogy valaha is járni fog.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a munkáltató a szabályoknak megfelelően finn egészségügyi biztosítást kötött Papp számára, így éppen olyan ellátást kap, mint bármely finn állampolgár.

Ugyanakkor a férfi hazahozatala különböző nehézségbe ütközik. A magyar követséggel és az OEP-pel már rég felvette a kapcsolatot, de lassan halad az ügye.

A sport24 megpróbálta kideríteni hol, milyen szinten kosarazhatott Papp Tibor. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége országos versenysorozatában az adatbázis szerint több évre visszamenőleg nem találni ilyen nevű játékost. Így Papp Tibor alighanem alacsonyabb, megyei szinten játszhatott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik