Pályán kívül

Détári bepánikolt a könyvbetmutatójától

détári lajos (détári lajos)
détári lajos (détári lajos)

Az egykori világválogatott labdarúgó kedden faképnél hagyott minden rá várakozót, hiszen nem jelent meg saját könyvének bemutatóján.

Mint arról a Sport24 is beszámolt, a keddi bemutatón a könyvet a társszerző Pietsch Tibor, a Nemzeti Sport főmunkatársa, illetve Buzgó József, a sportnapilap főszerkesztője, Détári jó barátja mutatta be, Détári Lajos távollétében.

A 299 oldalas mű Détári játékos- és edzői pályafutását mutatja be, valamint betekintést enged családi életébe is.

A meglehetősen kínos incidens után természetesen beszédtémává vált, miért nem jelent meg a Marriott Hotel különtermében a Ferencváros korábbi trénere.

Détári közleményben kért bocsánatot

Tisztelt Sportbarátok!

Amire életem eddigi ötven évében nem volt példa: nyilvánosan bocsánatot kérek!

Amint azt sokan tudják, tudhatják, kedden jelenésem lett volna az önéletrajzi könyvem bemutatóján, ám a rendezvény nélkülem zajlott le. Mindezért ismételten bocsánatot kérek a családomtól, a barátaimtól, az általam meghívott díszvendégektől és újságíróktól, az olvasóktól, a kiadómtól, egyszóval mindazoktól, akiket akarva-akaratlanul megbántottam. Bár távolmaradásomra nincs mentség, magyarázat – talán – van: mielőtt útnak indultam volna, olyan pánik lett úrrá rajtam, amilyent korábban soha nem éreztem. A pályán sosem tapasztaltam ilyesmit, a legnehezebb pillanatokban is igyekeztem feltalálni magam, de amikor kedd délelőtt a tükörbe néztem, megrémültem. Egyszerűen leblokkoltam attól, hogy mi vár rám. Az elmúlt hónapokban ugyanis megtettem azt, amit korábban soha: kitárulkoztam. A bemutató napján, az indulás előtti percekben azonban rádöbbentem, más négyszemközt, és megint más többtucatnyi érdeklődő előtt magamról beszélni. Tisztában vagyok azzal, hogy a helyszínen megjelent kisebbik lányommal az élen sokaknak csalódást okoztam, de egyszerűen képtelen voltam kilépni az ajtón. Sajnálom!

Ha valaki a kezébe veszi a könyvet, kiderülhet számára, életem során akadtak olyan döntések, amelyeket hirtelen, mások számára érthetetlen módon hoztam meg. Sajnos vagy nem sajnos, ilyen vagyok. Ilyen voltam, és most már ilyen is maradok. De amit tettem, azért mindig vállaltam a felelősséget, és ez most sincs másként.

További sportsikereket kívánva, Détári Lajos

Ajánlott videó

Olvasói sztorik