Pályán kívül

Kilenc milliárdból újítják fel a Tüskecsarnokot

tüskecsarnok (tüskecsarnok)
tüskecsarnok (tüskecsarnok)

A kormány határozata szerint 2013 és 2015 között kerül sor annak a programnak új koncepció szerinti megvalósítására, melynek keretében befejeződik a lágymányosi Tüskecsarnok és az új uszodakomplexum beruházás.

Erre a kormány legfeljebb 9,3241 milliárd forintos keretösszeget fordít. Az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt dokumentum értelmében elkészül a 4 ezer fő befogadására alkalmas multifunkciós csarnok és a hozzá kapcsolódó hat edzőterem, kiszolgáló helyiségekkel, diagnosztikai laborral.


Az legutolsó látványterv
Fotó: Sport24

A keddi Magyar Közlönyben megjelent határozat értelmében egy versenyekre alkalmas 50 méteres medencével, 25 méteres állítható medencefenékkel rendelkező bemelegítő- és tanmedencével, 1000 fős lelátóval ellátott uszodakomplexum valósul meg a két létesítmény összekötésével. Az építtető a Nemzeti Sportközpontok.

A Tüskecsaronokban a tervek szerint kézilabda és jégkorong mérkőzéseket is lehet majd rendezni. A csarnokot 1993-ban kezdték építeni, de a projekt 1998-ban leállt. Az építmény azóta üresen áll, de több mint egymilliárd forintot fordítottak az őrzésére és az állagmegóvásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik