Pályán kívül

A tragédia után újjászületett a győri gyúró

gyori-buszbaleset(1)(1)(960x640).jpg (uni győr, baleset)
gyori-buszbaleset(1)(1)(960x640).jpg (uni győr, baleset)

Burdi Szabolcs, az UNI Győr gyúrója is ott volt a buszon a tragédia idején. Eltört légcsövét kellett megműteni, ezért eddig mélyaltatásban tartották az orvosok.

A kapuvári buszbaleset után Burdit azonnal kórházba szállították, mélyaltatásban tartották, ezért eddig nem sokat tudott arról, mi történt vele és csapatával két héttel ezelőtt. A hétvégén felébredt, és jelenleg Győrben próbálja visszanyerni korábbi erőnlétét.

“Amikor szombaton felébredtem, szüleimmel találkoztam először. Nem tudtam, hogy mi történt pontosan, úgy emlékeztem, hogy csak egyedül ültem a kocsiban. Aztán árulták el a tragédiát, amelyben életét vesztette Fűzy Ákos és Tapody Péter is. Hétfőn elnökünk is beszámolt a borzalmas részletekről. Mostantól szeptember 7-e lesz az új születésnapom” – mondta csalódottan.

Az egész országot megrázta a baleset
Fotó: MTI

Burdi Szabolcs már a kórház folyosóján, a bent kezelt kosaras lányokkal is szokott beszélgetni, és kiderült, hogy itt ápolják a tragédia óta lelki ronccsá lett 69 éves férfit is, aki a balesetet okozta. A gyúró még nem találkozott vele, de azt mondta, nem haragszik rá a történtekért.

Inkább szeretne minél hamarabb kikerülni a kórházból és a csapat rendelkezésére állni: “A vártnál gyorsabban gyógyulok, már sétálok, mozgok, és alig várom, hogy elmehessek innen. Újra az együttes hasznára akarok lenni. Nem fordult meg a fejemben, hogy otthagyjam a gárdát, visszatérek a lányokhoz és megmutatjuk, mire vagyunk képesek.”

Nem lesz egyszerű a Győr dolga a bajnokságban, mindenképp szerezniük kell pár játékost még a sérültek helyére. A csapatot a korábban másodedző Szentendrei Áron irányítja, az elhunyt Fűzy Ákos után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik