Pályán kívül

Rendhagyó tornaórát tartott és kampányarc lett Nagy Viktor

nagy viktor (nagy viktor)
nagy viktor (nagy viktor)

A Sportcsemegézz! program egyik védnöke lett a világbajnok magyar vízilabdázó.

Idén szeptemberben újra elindult hazánkban az Iskolagyümölcs-program, melyben a magyarországi iskolák 75 százaléka vesz részt. A programban heti rendszerességgel, több mint félmillió kisiskolás jut friss gyümölcshöz-zöldséghez.

A programnak ugyanakkor ki kell egészülnie egy oktató-nevelő elemmel. Ezért hívta életre az Iskolagyümölcs-program szakmai partnere, a FruitVeB Magyar Zöldség- Gyümölcs Szakmaközi Szervezet, és a Turner Broadcasting tulajdonában álló Boomerang csatornán új évaddal jelentkező globális gyermekműsor, a LazyTown egészséges étkezésre és mozgásra buzdító SPORTCSEMEGÉZZ! című kampányát.


Nagy Viktor a kampány egyik arca

A mintegy 3000 iskolában meghirdetett egyedülálló kezdeményezéshez Nagy Viktor, világbajnok vízilabdázó és az Iskolagyümölcs-program legnagyobb beszállítója, a MATESZ-FRUCT Kft. és a DIGI Kft. is csatlakozott. A program két fő elemből áll: egy osztályok közötti versenyből, amely a legtöbb zöldséget – gyümölcsöt fogyasztó osztály címért folyik, illetve egy kiegészítő oktató csomagból (poszter, matrica, foglalkoztató füzet, DVD, online tornagyakorlatsor) amelyet a szervezők minden, a versenyben résztvevő osztálynak eljuttatnak, hogy a gyerekek játékos formában sajátíthassák el az egészséges és aktív életmód alapjait.

Az országos kampány indítóeseménye a 76. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás, IX. Nemzetközi Zöldség- Gyümölcs Fogyasztás-ösztönző Konferenciáján volt. A LazyTown főszereplője, Sportakusz és Nagy Viktor rendkívüli edzést tartottak a résztvevő kisiskolásoknak.

Fodor Zoltán, a FruitVeB ügyvezetője így nyilatkozott: „ A résztvevő iskolák és gyermekek száma alapján Magyarország sikeresen hajtja végre az Európai Uniós Iskolagyümölcs- programot, a programmal kapcsolatos közvélemény kutatások szerint azonban a társadalom széles rétegei nem ismerik eléggé ezt a remek kezdeményezést. Ezért kiemelt célunk, hogy az Iskolagyümölcs-programot és annak üzenetét mindenkivel megismertessük! Ehhez folyamatosan keressük a partnereket. Nagyon örülünk, hogy LazyTown sorozattal és az iskolagyümölcs beszállítókkal közös kampányt indíthatunk, amely népszerűsíti az Iskolagyümölcs-programot. A “SPORTCSEMEGÉZZ!” program egyesíti az egészséges táplálkozás és a testmozgás fontosságát, és kifejezetten a gyermekeknek szól. Programjaink tehát erősítik egymást, hogy a jövőben minél jobb eredményeket érjünk el!”


Nagy Viktor örömmel állt a kezdeményezés mellé

Nagy Viktor világbajnok vízilabdázó így értékelte a programot: „Mint kétgyermekes családapa, nekem is nagyon fontos a gyermekeim egészsége, hogy a mozgás szeretetére és egészséges táplálkozásra neveljem őket. A SPORTCSEMEGÉZZ! kampányban tevőlegesen is részt veszek: a nyertes osztálynak – ezúttal szárazföldön – rendhagyó tornaórát tartok, remélem fergeteges hangulatban.”

Németh Franciska, szóvivő, MATÉSZ-FRUCT Kft. szóvivője: „A friss és finom gyümölcsök, gyümölcslevek pontos szállításán túl számunkra fontos az egészséges táplálkozás és a mindennapi testmozgás élettani hatásainak tudatosítása a gyermekekben. Az Iskolagyümölcs kísérő intézkedései keretében számos programot szervezünk a tanulóknak; most szeptemberben épp almaszüretre visszük a diákokat. Ezen túl plusz vállalásként mind a 101.000 tanulónak 200 forint értékű sportszertámogatást biztosítunk, ezáltal is támogatva a rendszeres és változatos mozgásformákat.”

Jelentkezés a programra: www.boommerang-tv.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik