Pályán kívül

Szász Kitti újra freestyle-világbajnok!

szász kitti (szász kitti)
szász kitti (szász kitti)

Szász Kitti nyerte a Red Bull Street Style tokiói világdöntőjét, s ezzel megvédte címét. A sorozat a szabadstílusú futball nem hivatalos világbajnokságának tekinthető.

A sajószentpéteri lány veretlenül diadalmaskodott, ugyanis a “körmérkőzéses” rendszerű selejtezőben mind a hét ellenfelénél jobbnak bizonyult, majd az elődöntőben és a fináléban sem talált legyőzőre. Hárman – Szász Kitti, Melody Donchet, Lisa Zimouche – alanyi jogon indulhatott, öt másik versenyzőt pedig egy videopályázat alapján választottak be a tokiói viadalra.

Ismét felért a csúcsra!
Fotó: MTI

Idén a prágai Superball tornán, mely szintén nem hivatalos vb-nek tekinthető, a második helyet szerezte meg – most már mondhatni örök riválisa – a francia Melody Donchet mögött, vagyis az európai versenyen nem tudta megvédeni címét, Japánban viszont ismét ő lett a bajnok.

A freestyle fociban lehatárolt területen belül két játékos vív egymással párharcot, melynek során felváltva 30 másodpercre kapják meg a labdát, s ez alatt az idő alatt mutathatják be előadásukat. A párharcok három percig tartanak, a zsűri a játékosok teljesítményét labdakezelés, kreativitás és stílus alapján értékeli.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik