Pályán kívül

Fedett stadion épülhet Fehérváron, cél a bajnoki cím

Garancsi-Istvan(210x140)(1).jpg (garancsi istván, )
Garancsi-Istvan(210x140)(1).jpg (garancsi istván, )

Csütörtök délután a Videoton honlapján kérdezhettek a szurkolók a fehérvári klub tulajdonosától, Garancsi Istvántól.

A fehérvári klub nem kezdte túl jól a szezont, hiszen a Videoton az Európa Liga-selejtező első körében kiesett a montenegrói Mladost Podgorica ellen. A bajnokságban viszont javítottak, hiszen hat meccs után vezetik a tabellát, három ponttal megelőzve a Debrecent.

Garancsi István, klubtulajdonos ezzel és a végső pozícióval kapcsolatban elmondta, “a Vidi célja a folyamatos nemzetközi szereplés elérése, és azon minél jobb helyezés. Rendszeresen csoportkörös szereplők szeretnénk lenni. Ennek megfelelően alakítottuk ki a játékosállományunkat, és ez a fő célunk. Mindig annyit költünk, amennyi ésszerű, belátható és felelős.”

A Videoton állandó szereplő lenne az európai kupaporondon
Fotó: MTI

Több szurkoló is a stadionrekonstrukciós tervekről kérdezte a Vidi első emberét. A válaszokból kiderült, hogy az egész stadion fedetté való átalakítását tervezik Székesfehérváron, ami azzal jár majd, hogy a lelátók közelebb kerülnek a pályához. Garancsi hozzátette, két-három hónap múlva tud pontos választ adni arra, hogy mikor lesznek készen a stadion modernizálásának tervei.

A szurkolói regisztrációról is kifejtette véleményét: “Egyetértek vele. Azt is el kell mondanom, akkor van ennek értelme, ha a biztonságiak, és mindenki, aki ebben szereplő, 100%-os odaadással végzi a dolgát. Elég csak belegondolni, hogy Győrben azonosító szám nélküli biztonságiak vertek meg vidis játékosokat. Belegondolni is rossz, ha ezt szurkolókkal teszik. Ezt jól át kell gondolni. A regisztrációtól nem kell félniük a szurkolóknak. Semmilyen jogkövetkezménnyel nem jár, de meg kell őket védeni mindenkitől.”

A Videoton komoly előnyre tehet szert a hétvégi 7. fordulóban, hiszen a második helyezett Debrecen otthonában lépnek pályára a piros-kékek. Győzelmük esetén hat ponttal is meglóghatnak a Lokitól, viszont ha kikapnak, beérik őket a cívisvárosiak.


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik