Pályán kívül

Magyarokat tiltottak ki a román stadionokból

magyar szurkolók (magyar szurkolók)
magyar szurkolók (magyar szurkolók)

Bár incidensek nélkül távoztak Bukarestből a magyar szurkolók, akik a román-magyar labdarúgó világbajnoki selejtezőre érkeztek a román fővárosba, de 16-an egy évig biztos nem utazhatnak meccsre Romániába.

Mircea Olaru, a román csendőrség országos parancsnoka szombaton sajtóértekezleten számolt be arról, hogy a pénteki román-magyar labdarúgó mérkőzés kapcsán 16 magyar drukkert egy évre kitiltottak a román stadionokból. Tizenkilenc esetben szabtak ki bírságot összesen 7300 lej (csaknem 500 ezer forint) értékben. A román hatóságok hatvan szurkolót állítottak elő, az egyik hazai drukkernél drogfogyasztást is megállapítottak.

Victor Ponta miniszterelnök közleményben gratulált a román rendőrségnek és csendőrségnek, amiért “példamutató módon” biztosították a közrendet a román-magyar mérkőzés alkalmával.

“A rendvédelmi szervek határozottan, mégis civilizált magatartással léptek fel a botrányt kereső szurkolók provokációival szemben, és bebizonyították, hogy Románia igazi európai ország” – fogalmazott a kormányfő.

Fotó: MTI

A magyar drukkereket egyébként csendőri biztosítás mellett buszokkal szállították a pályaudvarra. Sem útközben, sem a pályaudvaron nem történt rendbontás: a szurkolói különvonat incidens nélkül elhagyta a román fővárost, és azokat is elkísérték a város széléig, akik saját autóval érkeztek.

Péntek délután Bukarest történelmi belvárosában összecsapott a csendőrökkel a magyar szurkolók egy csoportja, később a bukaresti Északi pályaudvaron a szurkolói különvonaton érkezett drukkerek is dulakodásba keveredtek a csendőrökkel.

A mérkőzés előtt verekedés tört ki a bukaresti Nemzeti Aréna lelátóin is: a magyar szurkolók megindultak a hazaiak irányába, a két tábor közé felállított fémkordonokat szétdobálták. A rohamrendőrök gumibotokkal, valamint könnygáz bevetésével szorították vissza a randalírozókat.

Válogatottunk egyébként 3-0-s vereséget szenvedett Bukarestben a románok elleni vb-selejtezőn, így szinte minden esélyünk elszállt, hogy odaérjünk a csoport második helyére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik