Pályán kívül

Facebookon buktak le a bundázók?

bunda (bunda, )
bunda (bunda, )

Egy tippmix-fogadó a Zalaegerszeg-Ajka Magyar Kupa-meccs előtt töltött fel egy képet a közösségi oldalra, mely alapján nem elképzelhetetlen, hogy eladták a mérkőzést.

Az úriember 4,1-es szorzóval fogadott az Ajka győzelmére, ami alapvetően nem is lenne meglepő, hiszen az NB II-ben alig egy hete 2-2-re végeztek a felek, vagyis abszolút benne volt a “visszavágóban”‘ az ajkai siker.

Ami viszont már érdekesebb, az a fotóhoz fűzött rövid gondolat: “mai tuti … bundás”. Kommentben aztán valaki megjegyzi, “Mi van, beszéltél Pavival?”.


Meglehetősen gyanús
Fotó: Facebook

És itt érdemes elővenni a jegyzőkönyvet. A Zalaegerszeg 2-1-re kapott ki szerdán úgy, hogy Darko Pavicevic büntető hibázott az első félidőben, 0-0-s állásnál. Az előbb leírtak alapján pedig akár a montenegrói csatár is lehet az a bizonyos “Pavi”. Tegyük hozzá, hogy az 57. percben ő szerezte meg az egyenlítő gólt 1-0-ás ajkai vezetésnél, majd Thomas Sowunmi másodiszor is eredményes volt, így beállította a 2-1-es végeredményt.

A taccs.hu internetes oldal szerint a zalaegerszegi Tippmix-játékos szinte naponta pakolja fel a száz-kétszázezer forintos nyeremények cetlijeit.

Bár korábban a REAC és az Eger volt a bundázók fő célpontja, egyes vallomások szerint akár a Zalaegerszeg-Manchester United BL-selejtező is – Koplárovics legendássá vált találatáról emlékezhetünk rá – a fogadási csalás áldozata lehetett.

Az egyre csak tetőző botrányt pedig az tette még megdöbbentővé, amikor kiderült, két gyanúsított, K. Zoltán és L. Mátyás a háziőrizetben is folytatta a tevékenységet: állítólag 2011 és 2013 áprilisa között is fenntartották a kapcsolatot a mérkőzések manipulálására szakosodott elkövetői körrel, és újabb játékosokat vesztegettek meg, legalábbis a Központi Nyomozó Főügyészség szerint.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik