Pályán kívül

“Erdei túl sok pénzt akart”

erdei zsolt (erdei zsolt, )
erdei zsolt (erdei zsolt, )

Erdei Zsolt korábbi klubjának vezetője a Sportklubnak nyilatkozva azt állítja, Madár túl anyagias volt.

A WBO korábbi félnehézsúlyú világbajnoka 2000-ben kezdte profi pályafutását. Akkor leszerződött a német Universum Box-Promotionnel, ám 2010-ben szétváltak útjaik. A klub később tönkre is ment, 2012 őszén csődöt jelentett.

Madár az Egyesült Államokat célozta meg, ám ott sem termett számára túl sok babér, majd májusban a monacói egymillió dolláros tornán vereséget szenvedett Denisz Gracsovtól.

Erdei korábban elmondta, azért távozott az Universumtól, mert azt érezte, egy helyben topog, és a klubot okolja azért, amiért nem azt a karriert futotta be, amire képes lett volna.


Keményen dolgozik, hogy újra szorítóba lépjen
Fotó: MTI

Az ügyben megszólalt Klaus Peter Kohl, az Universum volt vezetője, A szakember a Sportklub Meztelenül című műsorában vallott a közös évekről.

„Az igazi ok, hogy túl sok pénzt akart, a legutolsó meccseiért 450-500.000 eurót ajánlottam, de ő 600.000-t akart, amit meg is kapott” – vallotta Kohl, aki azt is elárulta: Madár később televíziós interjúkban letagadta magas összegű fizetését.

„Látványos volt, ahogy bokszolt, de annyira nem, hogy több pénzt érjen a bunyója. Aztán elment Amerikába kis pénzért. Hogy miért hagyta el az Universumot? Nem volt oka, senki nem fizet neki többet” – fejtette ki véleményét Kohl. „Csak hallottam a legutóbbi meccseiről, nem láttam őket, de hol tart most Erdei? Összesen nem keresett kint annyit, mint itt egy meccsel, ráadásul hármat le is mondott” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik