Pályán kívül

Kiosztotta Balotellit Ferenc pápa

Balotelli (Balotelli)
Balotelli (Balotelli)

Mario Balotelli régi álma teljesült, mikor a pápával személyesen találkozhatott, ám nem teljesen úgy, ahogy ő azt szerette volna.

Balotelli jó kedvvel érkezett a Vatikánba
Fotó: AFP

Balotelli Ferenc pápa egyházfővé választása óta szeretett volna találkozni a Vatikán első emberével. Most lehetőség adódott a számára, hisz az olasz válogatott ellátogatott hozzá az argentinok elleni felkészülési mérkőzést megelőzően.

A katolikus egyház feje egyesével fogott kezet a nemzeti csapat tehetségeivel és mindegyikükhöz intett pár szót.

A jóhiszemű Mario Balotellinek azt javasolta, hogy kevésbé legyen individualista, és hogy próbáljon meg változtatni viselkedésén.

„Ti, kedves játékosok, nagyon népszerűek vagytok” – mondta Ferenc pápa az olasz válogatott tagjainak. „Az emberek követik a példátokat, épp ezért szükségetek van a társadalmi felelősségvállalásra. A pályán nincs helye az individualizmusnak, minden a csapatról kell, hogy szóljon.”

A pápa egy kicsit megnyugtatta intelmei után Balotellit, mondván van hasonlóság közte és a futballista között.

„Nézd Mario, itt a Vatikánban sokan azt mondják, hogy nagyon fegyelmezetlen vagyok” – parolázott a fenegyereknek az egyházfő.

Ahhoz kétség sem fér, hogy a pápa szavai után Balotellinek a következő szezontól meg kell próbálnia csendesen viselkedni mind a futballpályán, mint a magánéletben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik