Pályán kívül

Bundabotrány: mezőkövesdi focistát is gyanúsítanak

bunda (bunda, )
bunda (bunda, )

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) a fogadási csalások miatt folyamatban lévő újabb nyomozás keretében kedden újabb két labdarúgót őrizetbe vett, majd hallgatott ki gyanúsítottként.

A KNYF közleménye szerint N. Norbertet, az Egri FC volt, a Mezőkövesd jelenlegi futballistáját és B. Csabát, a Kecskeméti TE jelenlegi játékosát több rendbeli gazdálkodó szervezet dolgozója által, kötelességszegéssel és üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettével, valamint több rendbeli gazdálkodó szervezet dolgozója kötelességének megszegésére irányuló vesztegetés bűntettével gyanúsította meg.

A megalapozott gyanú szerint N. Norbert idén április 26. és május 25. között összesen öt, míg B. Csaba március 23. és május 25. között összesen hét, az Egri FC által játszott NB I-es bajnoki mérkőzés, valamint három – más csapatot érintő – U19-es találkozó manipulálásában működött közre.

„N. Norbert a gyanúsítás közlése ellen panaszt jelentett be, érdemi vallomást nem tett, B. Csaba a gyanúsítás ellen panasszal nem élt” – olvasható a KNYF közleményében.

Június elején hét embert, köztük korábbi élvonalbeli futballistákat fogott el a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság. A gyanú szerint egy bűnözői csoport anyagi ellenszolgáltatás fejében játékosokat, játékvezetőket vesztegetett meg, hogy élvonalbeli és utánpótlás-mérkőzéseket a számukra megfelelő módon alakítson, azokon a kért események, illetve a megfelelő eredmények szülessenek.

Az első, már lezárult nyomozás után csaknem 50 gyanúsított ellen emeltek vádat tavasszal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik