Pályán kívül

Ronaldo megveszi a nyuszis magazint

ronaldo (ronaldo, )
ronaldo (ronaldo, )

A korábbi világbajnok brazil focista magazintulajdonos lett hazájában. Belekóstolhat a "felnőttiparba".

A The Sun című brit bulvárlap azt írja, új üzleti vállalkozásba kezd Ronaldo, aki megvásárolhatja a Playboy franchise-jogát Brazíliára.

Közel van az üzlet a nyélbe ütéséhez, amellyel megkaparinthatná az ország tizedik legolvasottabb lapjának kiadói jogait.

A 90-es években a lapból havonta több mint 1 milliót adtak el a dél-amerikai országban, mára ez visszaesett 250 000 példányra. Ronaldo viszont hisz abban, hogy vissza lehet tornázni az eladott példányszámokat magasabb szintre is.


Fotó: AFP

Ronaldo Nazario de Lima 2011-ben vonult vissza a focitól, azóta leginkább azzal hívta fel a figyelmet magára, hogy meghízott. Játékosként 15 világbajnoki gólt szerzett, ez rekord. 2002-ben két gólt lőtt a világbajnoki döntőjében.

Egyébként Ronaldo a mai napig évente több mint 10 millió fontot keres a szponzori szerződéseknek köszönhetően: a Nike, a Fiat, a Duracell támogatja, saját cége, a 9INE pedig 2014-re 15 millió fontos forgalmat vár.

A cég Brazília nagy sportolóinak menedzselési jogát gyakorolja, ügyfelei közé tartozik például Neymar is. Ronaldónak egyébként edzőterem-hálózata, sportklinikája és éjszakai klubja is van, de üzemeltet apartmanokat Sao Paulóban, Rióban és Madridban is (nem beszélve arról, hogy saját szigete is van).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik