Pályán kívül

Vizelettel kínálták meg a Tour sztárját

mark cavendish (mark cavendish, )
mark cavendish (mark cavendish, )

Frissítőként nem vizet, hanem valami egészen mást szántak Mark Cavendishnek a Tour de France 11. szakaszán.

A francia kerékpáros körverseny 11. szakasza egy 33 kilométeres egyéni időfutam volt Avranches és Mont St. Michel között, és az incidens is itt történt.

A Tour szervezői megerősítették, hogy vizelettel teli palackkal dobták meg Mark Cavendisht, igaz, a végső megerősítés még nem történt meg arról, valóban “pisi” volt-e a palackban.

Az Omega csapatfőnöke, Patrick Lefevere ezt mondta: “Sajnálom a dolgot, mindig is azt gondoltam, hogy a kerékpárversenyek szurkolói úriemberek, érzékeny emberek. Mark is szomorú. Nem ideges, szomorú. Nem hibáztatok senkit, az utak mentén 100-200 ezer ember áll, és közülük egy döntött úgy, hogy ezt megteszi.”


Fotó: AFP

Jerome Pineau, Cavendish csapattársa így reagált az eseményekre a Twitteren:

“Tegnap még büszke voltam arra, mennyien követik a versenyt a helyszíneken, ma viszont én szégyellem magam amiatt, ami történt. Markot kifütyülték, és vizelettel dobálták meg. Ez felháborító”.

A történtek talán annak következményei, hogy az előző szakaszon a cél előtt nem sokkal Mark Cavendish összeütközött a hollan Tom Veelersszel, amelynek következtében utóbbi nagyot bukott.

Ettől függetlenül a véleménynyilvánítás ezen formája több, mint szokatlan.

A 11. szakaszt egyébként a szintén Omegás Tony Martin nyerte, az összetettben a második helyen befutó Chris Froome vezet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik