Pályán kívül

Drukkerek akarták felgyújtani fociszékházat

Tizenöt bolgár futballszurkolót vettek őrizetbe Szófiában azok közül, akik megrongálták és fel akarták gyújtani a Bolgár Labdarúgó Szövetség székházát.

A Novinite című bolgár honlap beszámolója szerint szombat délben a CSZKA labdarúgó klub mintegy ezer szurkolója tüntetett a szövetség központjánál, hogy kifejezze elégedetlenségét a hadsereg adóssággal küszködő klubjánál kialakult tarthatatlan gazdasági helyzet és a játékosok tömeges elvándorlása miatt.

A tüntetők a környéken kezdett építkezésekről elhordott téglákkal és kövekkel megdobálták a BLSZ székházát, és voltak olyanok, akik az épületbe bejutva fáklyákkal megpróbálták felgyújtani a szövetség központját. Ezt azonban megakadályozta a bolgár rendőrség közbelépése.

Szvetlozar Lazarov, a bolgár belügyminisztérium főtitkára arról tájékoztatta a sajtót, hogy senki nem sérült meg a rendőrség beavatkozásakor, a hatóságok 15 személyt előállítottak a CSZKA szurkolói közül. A 24 Csasza című szófiai napilap internetes oldalának helyszíni tudósítása szerint vasárnap már nyugalom honolt a környéken, a támadás nyomai azonban még jól látszottak a szövetség székházánál, amelyet már biztonságiak őriznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik