Pályán kívül

Kimúlt egy ló, miután győzött a Royal Ascot egyik versenyén

Az egyik legnagyobb presztízsű lovas versenyről szomorú hír érkezett.

Thomas Chippendale-nak hívták azt a négyéves lovat, aki életét vesztette, miután szombaton az ascoti hétvégén megnyerte a Hardwicke Stakes nevű futamot Johnny Murtagh-gal a nyergében.

A ló a cél után nem sokkal összesett, megállt a szíve, és már nem tudták megmenteni.

“Végig szívből futott, majd összerogyott a célbaérkezés után. Elvesztette az egyensúlyát, nem tudom, mi történt vele. Szívszorító győzelem volt, és ami utána történt, borzasztó mindannyiunk számára” – mondta a zsoké a történtek után.

A tragédia és a szomorúság azért is hatalmas Angliában, mert kedden hunyt el 70 éves korában Sir Henry Cecil, a ló idomárja, aki Nagy-Britannia és a világ egyik galoppsportjának egyik legnagyobb csillaga, trénere volt.

“Össze vagyok törve. Lesújtott ami történt, egyedül az vigasztal, hogy gyorsan ment el, nem érzett semmit, nem szenvedett. A ló nagyszerűen teljesített, nem tudom, mi történt” – mondta Lady Cecil, Sir Henry Cecil özvegye.

Az idán 207 éves Royal Ascot különlegessége az volt, hogy első alkalommal győzött a fő versenyen a mindenkori brit uralkodó egyik lova. II. Erzsébet Estimate nevű lova nyerte a derbit.

Videó – a verseny a célbaérkezésig:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik