Pályán kívül

Sportereklye ellopásával vádolják Putyint

Putyin(960x640)(1).jpg (putyin)
Putyin(960x640)(1).jpg (putyin)

Robert Kraft, az amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő New England Patriots tulajdonosa azt állítja, Vlagyimir Putyin ellopta tőle bajnoki gyűrűjét.

Az eset állítólag 2005-ben történt, amikor Kraft több amerikai üzletemberrel együtt találkozott az orosz elnökkel. A klubtulajdonos most elmondta, Putyin elvitte a bajnoki gyűrűjét.

Nem sokkal később, amikor választ kerestek a történekre, Kraft egy közlemény adott ki, melyben leírta, ajándékként adta oda Oroszország népének a felbecsülhetetlen értékű ereklyét.

Azonban a Patriots első embere megunta a titkolózást, és tiszta vizet öntött a pohárba: nem ajándékozta el a gyűrűt, hanem Putyin engedély nélkül vitte magával.

George W. Bush, az akkori amerikai elnök utasította Kraftot, hogy valótlant állítson az incidensről, mert ártana az amerikai–orosz kapcsolatnak.

„Levettem a gyűrűt, hogy megmutassam Putyinnak. Erre ő eltette, miközben azt mondta, ‘ezzel meg tudnék ölni valakit’. Eltette a zsebébe, és három KGB-ügynökkel gyorsan távozott.”

Kraft vissza akarta kérni az orosz elnöktől a gyűrűt, azonban a Fehér Ház nem engedte ezt az üzletembernek.

„Érzelmileg kötődöm ehhez a gyűrűhöz, rajta van a nevem is. Nem akarom viszontlátni az eBay-en.”

A nyilatkozat óta megszólalt az ügyben Putyin szóvivője is. Azt állítja, az elnök tényleg ajándékba kapta a bajnoki gyűrűt, és furcsának találja Kraft szavait, hiszen 20 centire állt tőlük, így tisztán hallotta, amikor az amerikai üzletember Putyinnak adta a sportereklyét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik