Pályán kívül

Szepesi: vége a pályafutásomnak, ha kinyitom a számat

Szepesi-Nikolett(2)(960x640)(3).jpg (szepesi nikolett, )
Szepesi-Nikolett(2)(960x640)(3).jpg (szepesi nikolett, )

Szepesi Nikolett és a szülei is többször jelezték az edzőnek, annak idején mégsem indult vizsgálat amiatt, hogy a korábbi úszónőt 13 éves korában masszőrje szexuálisan molesztálta a gyúrószobában.

A 26 éves, Európa-bajnoki bronzérmes Szepesi Nikolett lassan két hete megjelent, Én, a szexmániás című könyvében mesélt nyíltan arról, hogy 13 esztendősen szexuálisan molesztálták az uszodában. Később más versenyzők is jelezték, velük is megtörtént, hogy szexuálisan zaklatták őket.

Szepesi elsősorban a jelenleg 83 éves Bacsa Istvánt vádolta, akit csak Kicsi bácsinak neveztek az uszodában. Az érintett masszőr tagadTuri György mesteredző pedig azt tagadja, hogy akkoriban tudott az esetekről. Ugyanakkor Szepesi könyvében állítja, ő sem ártatlan, ráadásul édesanyjával szóltak neki akkor, de ő csak annyit válaszolt: „Varrd be a p….ádat!”

Mindenesetre az úszószövetség feljelentést tett ismeretlen tettes ellen. A blikk.hu újabb áldozatot talált, ezúttal uszodán kívül, de családon belül. Bacsa István unkahúga állítja, őt is molesztálta a masszőr.

Az Európa-bajnoki bronzérmes sportoló a Digi Sport szerdai Reggeli Start című műsorában azt mondta, hogy ha annak idején továbbviszi az ügyet, akár a pályafutásának is vége lehetett volna. Hozzátette: volt olyan versenyzőtársa, aki éppen emiatt hagyta abba a versenyszerű úszást.

„Nem nyithattuk ki a szánkat. Szóltunk az edzőnek, a szülők is mentek hozzá, megbeszélték, és aztán abbamaradt a dolog. Egy párszor még visszamentem, aztán újraindult a dolog, a többit a könyvemben lehet elolvasni” – fogalmazott.

Az exsportoló további részleteket csak a hivatalos vizsgálaton kíván elárulni. Arra a műsorvezetői kérdésre, nem tart-e attól, hogy a könyvében leírtak – amelyek szerint az uszodában gyerekeket molesztáltak és ütöttek – rossz fényt vetnek a magyar úszósportra, Szepesi nemmel felelt.

„Ez tíz éve volt, és bízom benne, hogy most már ilyen nincsen. Annak viszont örülök, hogy ez odafigyelő érzéseket vált ki az emberekből. A célom is az, hogy figyeljenek oda jobban az emberek a gyermekeikre, minden rezdülésükre, bármire, ha a gyerekeknek a lelkivilága nem olyan, mint ami a megszokott” – fogalmazott a volt úszó, aki szerint ismerőseitől rossz személyes üzenetet még nem kapott a könyve kapcsán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik