Pályán kívül

Vérfürdő volt Pistoriusnál, kezdődik a per

Oscar Pistorius (oscar pistorius, )
Oscar Pistorius (oscar pistorius, )

Nyilvánosságra kerültek az első olyan képek a művégtaggal rendelkező Oscar Pistorius lakásáról, amelyek a februári gyilkosság után készültek.

Nemcsak Dél-Afrikát, hanem az egész világot megrázta a hír február 14-én: Oscar Pistorius, a hatszoros paralimpiai bajnok atléta megölte barátnőjét, Reeva Stenkampot.

A dél-afrikai ikon, sokak példaképe azt mondta a gyilkosság után, hogy modell párját betörőnek nézte, miután az meglepetést szeretett volna okozni neki Valentin-nap alkalmából.

Már az első hírek után a szándékos emberölés felé terelődött a gyanú, és később ezen okból emeltek vádat Pistorius ellen. A tudatosságot támaszthatja alá az alábbi videó, amit csak erős idegzetűeknek ajánlunk.

Videó – Oscar Pistorius háza a gyilkosság után (18+):

A pretoriai gyilkosság során pisztolylövés végzett a modellel. Először arról szóltak a hírek, hogy csak egy lövés dörrent, később a vád pontosította a történteket, Oscar Pistoriust pedig óvadék ellenében szabadon engedték.

A vád állítása szerint Pistorius felkelt, felcsatolta a műlábait, majd hét métert sétált, és négyszer belelőtt a fürdőszobája ajtajába. A négy lövésből három találta el barátnőjét, Reeva Steenkampot. Ezt követően betörte a fürdőszobaajtót (egy krikettütővel) – ami azt sejteti, Steenkamp magára zárta azt –, és kivitte a fürdőszobából a holttestet.

A 26 éves Pistorius a vallomásában azt mondta, szívből szerette 30 éves barátnőjét, akit nem akart megölni, és akivel november óta alkottak egy párt.

Március végén a dél-afrikai szervek úgy döntöttek, Oscar Pistorius indulhat nemzetközi versenyeken, igaz, ez eddig nem történt meg.

Később egyébként tiltott szteroidokat is találtak Pistorius lakásában, ami egyébként is, de alkoholos hatás alatt különösen bódítja a tudatot, csökkenti az önkontrolt és agresszívvá teheti az embert.

A futó pere kedden kezdődik, a fenti képeket ezért is most hozták nyilvánosságra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik