Pályán kívül

“Beckham egy globális szupersztár”

david beckham (david beckham, )
david beckham (david beckham, )

David Beckham bejelentése után, miszerint visszavonul a labdarúgástól, többen is méltatták a remek középpályást.

Csütörtök délután jelentette be az angol válogatott, a Manchester United és a Real Madrid egykori, a Paris Saint-Germain jelenlegi labdarúgója, hogy az idény végén szögre akasztja a stoplist, és visszavonul.

A népszerű futballista januárban jelentette be, hogy a Paris Saint-Germain csapatában folytatja pályafutását, és a fizetését – amely sajtóhírek szerint heti 150 ezer font (körülbelül 51 millió forint) – egy gyermekeket segítő jótékonysági alapítványnak ajánlotta fel.

Fotó: AFP

A visszavonulás hírére David Cameron brit miniszterelnök is reagált, szavait szóvivője tolmácsolta:
“David Beckham egész pályafutása alatt kiváló futballista volt. Emellett briliáns nagykövete is országunknak, nem felejtjük például azt a munkát, amellyel a sikeres 2012-es londoni olimpiai pályázatot segítette. A kormányfő egyszerűen azt üzeni: gratulál a fantasztikus karrierhez.”

“David Beckham egy csodálatos játékos, egy globális szupersztár és nagyszerű nagykövete Angliának és a labdarúgásnak” – nyilatkozta Gary Lineker, aki korábban Beckhamhez hasonlóan csapatkapitánya volt az angol válogatottnak.

Fotó: AFP

Gary Neville, korábbi válogatottbeli és MU-s csapattárs ezt mondta Beckhamről: “Biztosan úgy gondolta, ez a megfelelő időpont. A visszavonulások tekintetében óriási héten vagyunk túl: előbb Sir Alex Ferguson és Paul Scholes, aztán most David – az angol futball elmúlt húsz évének kiemelkedő alakjai. Úgy érzem, ez egy korszak vége, egy generáció vége.”

Roy Hodgson, az angol válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya is megszólalt a visszavonulás kapcsán.

“Fényes pályafutást tudhat maga mögött, minden jót kívánok neki a jövőre. Biztos vagyok benne, hogy most sokan keresik majd meg olyan állásajánlatokkal, amelyek eltávolítják őt a futballtól, de azért remélem, meg tudjuk tartani a játék számára.”

Beckham a Manchester Unitedtől 2003-ban igazolt a Real Madridhoz, ahol négy évet töltött el, a Galaktikusoknak nevezett együttessel bajnoki címet és Szuperkupát nyert, 2007-ben pedig a Los Angeles Galaxyhoz került, amellyel 2011-ben és 2012-ben is bajnoki címet ünnepelhetett. Az amerikai bajnokság szünetei alatt két alkalommal is visszatért Európába, mindkétszer az AC Milanhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik