Pályán kívül

Válogatott sportolók is árulnak majd cigit

Trafikokat üzemeltet majd többek között Schuch Timuzsin és Báder Márton.

Nemrég a kormany.hu oldalon közreadták azon vállalkozók neveit, akik a jövőben trafikokat nyithatnak, és kizárólagos joggal dohánytermékeket árulhatnak.

Egy idő után a téma iránt érzékenyek már nem az állami portált figyelték, hanem a trafikmutyi.cafeblog.hu oldalt, ahol szövevényes vagy nagyon is világos összefonódások körvonalazódtak a trafikok kiosztásával kapcsolatban.

A politikán túllépve itt olvastuk, hogy Orbán Adrienn, a Győri Audi ETO KC szélsője is nyertesként került ki a pályáztatásból, így azon túl, hogy a Bajnokok Ligája döntőjére készülhet, élete következő éveiben civil pályája is rendezettnek tűnik – főleg azért mert 5 (!) pályázata is sikeresen végződött.

Több sportember is dohányüzletbe kezd, mind cigarettát (is) árulnak majd az elkövetkezendőkben.

Egy másik kézilabdázó, a férfi-kézilabdaválogatott és az MKB Veszprém kiváló védőjátékosa, Schuch Timuzsin például két veszprémi trafikot üzemeltethet majd a jövőben.

Ugyancsak kézilabdás biznisz folyik majd Gyöngyösön. A klub két rutinos játékosa, a legnagyobb sikereiket a Pick Szegedben elérő Kotormán Attila (ő most szakosztály-igazgató is, valamint televíziós szakkommentátorként közreműködik mostanság) és Doros Ákos is nyert a pályázaton, ilyen értelemben új életet is kezdenek majd.

A Szolnoki Olaj és a magyar férfi-kosárlabdaválogatott centere, Báder Márton a főváros 11. kerületében üzemeltethet majd trafikot, ő is nagy név a hosszas listán.


Grafika: Hír24

Ha már (fogyasztói) kosár: a Körmend kosárlabdacsapatának korábbi közönségkedvence, Trummer Rudolf is “cigizik” majd, ő egyébként 2012 áprilisában kávézót nyitott, nem idegen tehát neki a „vendéglátás”. A Sopron kosárlabdacsapatának jelenlegi vezetőedzője, a korábbi szövetségi kapitány, Meszlényi Róbert is árulja majd a dohányt, ő a hűség városában.

Nem maradhat ki a labdarúgás sem, legalábbis focistáink közül is van, akinek felcsillant a szeme a trafiküzemeltetés kapcsán. A Pakson magának atombiztos helyet kiharcoló focista, az exdebreceni Éger László is üzletel majd, ráadásul két koncessziót is elnyert.

A Monoron több vállalkozást is üzemeltető egykori sportvezető, MLSZ-elnökaspiráns (és edző, focista) dr. Genzwein Ferenc felesége nyerte el a trafikalapítás lehetőségét.

Valamiből a sportolóknak is meg kell élni (majd), ez tény, sokan gondolták közülük úgy, hogy a cigaretta jó biznisz lehet a jövőben. S mivel mindannyian tudjuk, hogy az aktív (él)sportolók között is akadnak olyanok, akik maguk is dohányoznak, olyan nagyon nem is lepődünk meg a fenti listán.

Csak egy kicsit. Egy slukk erejéig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik