Pályán kívül

Jimmy Jump szeret minket, és az Oscarra pályázik

A hivatásos beugró a szabadságot szeretné akcióival népszerűsíteni.

Terjedelmes interjút adott az origónak Jimmy Jump, a fickó, aki nagy világeseményekre fut be kéretlenül a pályára vagy a színpadra.

Jaume Marquet i Cotnak hívják a nagy bajkeverőt, aki megjárt már két BL-döntőt, a portugál-görög Eb-döntőt, az Euróvíziós Dalfesztivált, mindannyit igazán testközelből. A világbajnoki döntőn megérintette piros sapkájával a vb-trófeát is.

Először a 2002-es Barcelona-Alaves meccsen futott a pályára, aztán jött minden magától. Az első igazán fontos akciónak a 2004-es Eb-döntőt tartja, amikor megdobta egy zászlóval Figót, amiért ő a Barcából a Realhoz igazolt anno.

“Minden egyes napot szabadon kell megélni, és tudatni kell az emberekkel, hogy szabaddá válhatnak. Ha követik a jelzéseket, akkor megváltozhat az életük. Szeretkezzünk, ne háborúzzunk, és legyünk szabadok” – ugrásainak ez az üzenete.

“Korábban eladó voltam, ám a befutás egy nagyon összetett dolog, sokkal bonyolultabb, mint gondolnád. Készülni kell rá, és roppantul kell koncentrálni. Most profi jumpernek tartom magam. Segíteni szeretném a fiatal sportolókat, de most nincsen egy árva fillérem sem” – említette.

Nem csoda, hiszen általában minden beugrása után megbüntették, és sokszor a börtönt is megjárta. A pénzbüntetéseket a szabadság árának tartja.

Nagy vágya az Oscar-díjátadó, nem akarja kihagyni. Mivel katalán, természetesen jól ismeri Kubala Lászlót és Nagy László kézilabdázót is. Azt mondja, lehet, hogy egyszer az ő fejére is ráhúzza a piros sapkát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik