Pályán kívül

Felfüggesztett börtönt kértek Urbán Flórira

urbán flórián (urbán flórián)
urbán flórián (urbán flórián)

Az egykori válogatott labdarúgó tavaly augusztusban rátámadt egy intézkedő rendőrre. Az ügyészség lezárta a nyomozást, és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását kérte a bíróságtól.

Urbán Flóri a tavaly augusztusi, 211. Újpest–Ferencváros mérkőzést (2-1) követően került összetűzésbe a rendőrökkel. A meccs estéjén a IV. kerületi Bárdos utcában egy kocsmához hívták a rendőröket, ami – mint később kiderült – Urbán Flórián élettársának tulajdonában volt.

A kocsma a megengedettnél tovább tartott nyitva. A tulajdonosnő hazaküldte a vendégeket, de az egykori válogatott játékos a helyszínen maradt és kiabálni kezdett a rendőrökkel, rájuk támadt, megpróbálta megütni egyiküket, majd amikor emiatt elő akarták állítani, lefejelte az egyik rendőrt.

Urbán Flóriánt megbilincselve előállították, hivatalos személy elleni erőszak miatt indult eljárás ellene az ügyészségen. A lefejelt rendőr könnyű sérülést szenvedett.

A hvg.hu információi szerint a Budapesti Nyomozó Ügyészség 2013. április 29-én vádiratot nyújtott be a Budapesti IV. és XV. Kerületi Bírósághoz Urbán ellen. A lap megkeresésére Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője elmondta, a hivatalos személy ellen elkövetett erőszak miatt a vádhatóság felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását kéri a bíróságtól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik