Pályán kívül

Újabb könyvet jelentetett meg az olimpiai ezüstérmes úszónő

A jubiláló könyvfesztivál forgatagából, már ami a szerzőket illeti, a sport sem hiányzott.

Gyarmati Andrea kétszeres Európa-bajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes úszónő igazán sokszínű személyiség. Hivatása szerint gyermekorvos, de mellette író is egyben. Újabb kötetét Veiszer Alinda televíziós műsorvezető, baráti hangvételű beszélgetés keretében mutatta be a Millenárison. A “Kérdések és válaszok a betegségről” cimű sorozat újabb darabjából az édesapa  lányához intézett örökbecsű tanácsát is idézték: „Bármilyen nagy legyen egy sportteljesítmény az ember életében, gyorsan elmúlik, utána egy nagy űr marad. Ezt az űrt meggyőződésem csak egy hívatással  lehet betölteni…” – fogalmazott Gyarmati Dezső, a Nemzet Sportolója.

A bajnoknő, amint ezt a könyv is bizonyítja megfogadta az atyai intelmet. Versenyzői pályafutása végeztével orvosi diplomát szerzett, majd orvosi esküjének szellemében hallatlan odaadással, lelkiismerettel kezdte gyógyítani és gyógyítja jelenleg is a gyerekeket.

Ezt tükrözi a  Saxum kiadó gondozásában megjelent újabb, második kötet is, amelynek címlapján ezúttal az allergia, a megfázás, a láz,a köhögés és a himlő gyógyítására ígér tanácsokat, majd a rendeléseken elhangzott és az hozzá írásban küldött további 53 kulcsszóban összefoglalt panaszokkal olvasmányos, könnyed stílusban foglalkozik. Amint az orvos-bajnoknő elmondta, természetesen a sport is helyet kapott a könyvben, hiszen az egészséges gyerek életében a sport, a rendszeres mozgás egyszerűen nélkülözhetetlen. A jelen voltak befejezésül hálás tapssal köszöntötték a szerzőt, Gyarmati  Andreát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik