Pályán kívül

Fradi-szurkolókat késeltek meg Diósgyőrben

Egyelőre eltérő információk érkeznek arról, mi történt.

Amint arról írtunk, a Ferencváros 2-2-es döntetlent játszott a Diósgyőrrel Miskolcon, telt ház, 10 000 néző előtt. Mindkét szurkolótábor nagy számban képviselte magát.

A budapesti drukkerek több busszal érkeztek, az első hírek arról érkeztek, hogy az egyikkel történt az incidens. A busz a városból kifelémenet megállt, információink szerint az utasok egy része kis dolgát szerette volna elvégezni.

Közben kiderült, hogy a megszúrt szurkolók autóval mentek a meccsre, és hazafelé menet vélhetően szóváltásba keveredtek helyi lakosokkal az úgynevezett Varga-hegyen (szintén alkalmi wc-t kerestek maguknak), de nem futballszurkolókkal. Ekkor történt a késelés, ketten sérültek meg.

A boon.hu oldal is említi vezető hírei között, hogy történt atrocitás, négy mentő érkezett a Csermőkei út irányába, és a megyei rendőrkapitány is megerősítette, hogy a futballmeccsel kapcsolatban történt atrocitás.

A forgalmat a környéken lezárták, a szurkolói buszokat is megállították.

Frissítés: Este aztán közleményt adott ki a rendőrség, ezek szerint mégis provokálták a drukkereket. A közleményt teljes egészében közöljük.

A rendőrség közleménye

Azonnal elfogta és előállította a rendőrség azt a két hazai futballhuligánt, akik a 2013. április 21-én Miskolcon megrendezett DVTK-FTC labdarúgó-mérkőzést követően hazafelé tartva gépkocsijukból kiszálltak és vendégszurkolókat provokáltak.

A provokáció eredményeként a két férfi vendégszurkolókkal szóváltásba került, majd tettlegességre is sor került. A tettlegesség során két vendégszurkoló és az út menti ingatlanokba bemenekülő két hazai drukker egyike megsérült.

A szurkolói összecsapást követően a vendégszurkolók rátámadtak és megrongálták azt az idegen ingatlant, ahová a provokálók a túlerő láttán bemenekültek. A vendégszurkolók által megrongált ingatlan lakóinak semmilyen közük nem volt a bűncselekményhez.

A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei az incidenst követően a közrendet azonnal helyreállították és nyomban elfogták, majd őrizetbe vették az idegen ingatlanba bemenekült két provokátort.

Az ügyben a Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya súlyos testi sértés és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik