Pályán kívül

Durva sérülést okozott az Eb-n hibázó magyar bíró

Vad II István az országos játékvezetői focitornán csúszott oda egy kecskeméti kollégájának. Utóbbi azóta is gyógyul.

Mindannyian emlékezünk Vad II István hatalmas bakijára, amelyet a 2012-es foci-Eb ukrán-angol mérkőzésén követett el.

A magyar játékkvezető nem jelezte a szabályos ukrán gólt, így döntően befolyásolta a végeredményt – a mérkőzést egyébként kifejezetten jól vezető Kassai Viktor nagy bánatára.

Vad II-nek (és Kassainak is) azóta megbocsátott az UEFA, mindketten európai kupameccseken fújnak, na és a magyar bajnokságban is. Ha épp nem fújnak, tréningeznek. Így volt ez a januári gyulai országos játékvezetői tornán is, ahol a kikapcsolódás is előtérbe került.

A Bors most azt írja, hogy ott Vad II az egyik mérkőzésen hátulról egyik kollégája, a kecskeméti Kiss Sándor bokájára csúszott. A spori Achilles-ín-szakadást szenvedett.

“Mi, Bács-Kiskun megyei bírók a budapestiekkel játszottunk a négy közé jutásért, a kiélezett meccsen 3-2-re vezettünk, amikor Vad II-t leszereltem. Megpróbáltam kivezetni a labdát a hatosunkról, de ekkor az ismert bíró hátulról a bokámra taposott, majd egy nagy reccsenés következett” – emlékezett a lapnak a játékvezető.

Szerinte a budapestiek végig nagyképűen játszottak, és a sérülés után senki sem érdeklődött az állapotáról, Vad II azóta sem kért tőle bocsánatot.

A játékvezető civilben a Mercedes-gyárban dolgozik Kecskeméten, de még legalább egy hónapig nem mehet munkába, így fél, hogy kirúgják a három hónapos betegszabadság után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik