Pályán kívül

Holtan találtak rá a magyar birkózóra

51 esztendős korában elhunyt Klauz László, világbajnoki ezüst- és bronzérmes, olimpiai negyedik birkózó.

A csepeli színekben versenyző, +130 kilogrammos súlycsoportban birkózó Klauz László szabad- és kötöttfogásban is a világ élvonalába tartozott: a szöüli játékokon szabadfogásban lett negyedik (kötöttfogásban pedig ötödik), Barcelonában pedig kötöttfogásban lett a negyedik. A világbajnoki ezüstjét 1989-ben, bronzérmét pedig 1986-ban nyerte.

A Bors arról ír, hogy Klauz László halálának körülményei „rejtélyesek”. A bulvárlap értesülései szerint az 51 esztendős egykori sportolóra lakásában találtak rá holtan csütörtökön déltájban, ám az ajtó belülről volt bezárva. Bennfentesekre hivatkozva a Bors megjegyzi, hogy a rendőrség nem talált idegenkezűségre utaló jeleket.

Klauz baráti körében cáfolták azt a feltételezést, hogy a birkózó önkezével vetett volna véget életének, ugyanakkor többen is megjegyezték, hogy az utóbbi időben „eléggé rossz” hangulatban volt. A Bors értesülései szerint ennek oka az volt, hogy a csaknem két évtizede nyerőautomaták üzemeltetésével foglalkozó Klauzt érzékenyen érintette a szerencsejáték-törvény tavalyi módosítása.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik