Pályán kívül

Könnygáz, balhé a magyar-román után

Nem ért véget békésen a Dózsa György úti közös meccsnézés: a szurkolók a rendőrökre támadtak a 2-2 után.

Balhé a meccs utánFotó: Kummer János/Hír24

Ahogyan arról írtunk, a magyar válogatott az utolsó percben bekapott góllal csupán 2-2-re végzett Romániával a fontos vb-selejtezőn.

A Puskás Ferenc Stadion mellé a Carpathian Brigade elnevezésű szurkolói csoport szervezett meccsnézést, kivetítővel. A mérkőzés kezdetére nagyjából 5000 ember gyűlt össze, rengeteg magyar, árpádsávos és székely zászló kíséretében.

A meccs alatt a Hír24 tudósítója szerint többször is politikai jelszavakat skandáltak a jelenlévők, akadt országgyűlési képviselő is a tömegben, Z. Kárpát Dániel személyében. A találkozó végén, a bosszantó végkimenetel miatt feltüzelt állapotban elkezdték az ott maradottak a rendőröket üvegekkel dobálni. (Értesüléseink szerint egyébként diósgyőri ultrák kezdték a balhét a meccs után.)

Nem bírtak magukkal Fotó: Kummer János/Hír24

A fokozott rendőri jelenlétet erősítéssel emelték meg a hatóságok, háromnegyed 11-re már 300 rendőr volt a környéken. A rendőrök könnygázt vetettek be.

A rendőrök pajzzsal védték magukat, majd megkezdték az emberek kiszorítását. A Hír24 tudósítója két tűz között arról számolt be, hogy miközben a szurkolók hátráltak, azért sikerült a szelektív hulladéktárolókat a rendőrök felé dobálni.

22 óra 50 perckor közel 400 rendőr állt szemben 400 szurkolóval.

23 órára szétszóródtak az emberek, úgy 200-an próbálkoztak még az OMV-kút közelében, a rendőrök már nem sorfalban, hanem oszlopokban álltak ekkor.

Nagyjából negyed 12-re feloszlott a tömeg. Egy ember megsérült a “harcokban”, őt a benzinkútra vitték be, ott az Országos Mentőszolgálat munkatársai látták el a sérüléseit.

Fél 12 körül a Stadionok megállónál állítottak elő szurkolókat a rendőrök. Körülbelül 50 ember volt ott (egyikőjük megsérült, akit ápolni is kellett), de szórványosan gyülekeztek még a huligánok.

A rendőri erők fél 12 után pár perccel hagyták el a területet. Addigra nyugodttá vált a környék.

Az ORFK közleménye:

Hét embert garázdaság bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt fogtak el. Két férfit pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés elkövetése, egy személyt közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása, egy személyt garázdaság, egy másikat jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség, egy embert pedig személyigazolvánnyal kapcsolatos szabálysértés miatt állítottak elő a rendőrök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik