Pályán kívül

Megcsömörlött a magyar kapus, rendőr lett

Rabóczki Balázs (rabóczki balázs)
Rabóczki Balázs (rabóczki balázs)

Az MTK-val és a Dunaferrel is bajnok Rabóczki Balázs labdarúgó karrierje után egyenruhát húzott.

Rabóczki Balázs profi karrierje 1996-ban, az MTK-ban kezdődött, itthon megfordult a többi közt a BKV Előre, a Dunaferr, a Sopron, és a Honvéd színeiben, de védett Svédországban, Dániában és Hollandiában is. A labdarúgással 2009-ben hagyott fel, majd gyerekkori álmát valóra váltva rendőr lett.

„Úgy hagytam abba a focit 2009-ben, hogy pályafutásom utolsó három évében megcsömörlöttem a játéktól. Változtatni akartam. Végeztem a tanfolyamokat, s nemsokára a Köztársasági Őrezred tagja lettem. Kormányőrként dolgoztam 2011 első félévében is, amikor hazánk volt az Európai Unió soros elnöke. Öltönyben, fegyverrel védtem a politikusokat Brüsszelben, az Európai Parlament ülésein is”mesélte a Blikknek a kétszeres magyar válogatott Rabóczki.

Elmondta, hogy kollégái felismerték, azonban sosem élvezett és nem is várt előnyöket sportolói múltja miatt. Szurkolókkal is akadt dolga, ők először hitetlenkedve fogadták, de mint mondta, sosem történt semmilyen atrocitás.

Rabóczki februárban visszatért a futballpálya mellé, a REAC iskolájában edz kapusokat:

„Néha eszembe jut, hogy 35 évesen nyugodtan védhetnék még. A hosszú kihagyás után vissza már nem térek, de ebben a korban sok esélyem van még arra, hogy edző lehessek” – mondta az immáron kétgyermekes családapa.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik