Pályán kívül

Jakabos Zsuzsanna megszállott környezetvédő

Jakabos Zsuzsanna (jakabos zsuzsanna, )
Jakabos Zsuzsanna (jakabos zsuzsanna, )

A magyar olimpikon is részese a világ legnagyobb környezetvédelmi összefogásának.

Március 23-án a világ számos háztartásában kialszanak a fények egy órára, ugyanis hetedik alkalommal kerül megrendezésre a WWF, „a Föld órája”. A tehetségéről és szépségéről világszerte híres úszónő, Jakabos Zsuzsanna is a szívén viseli a bolygó sorsát, ezért nem volt kérdés számára, hogy csatlakozzon-e a rendezvényhez.

„Igyekszem a hétköznapokban is környezettudatosan élni. Szelektíven gyűjtöm a szemetet, az pedig a neveltetésemből fakad, hogy meg nem fordulna a fejemben bárhol is szemetelni. Arra például betegesen figyelek, hogy ne csöpögjön a csap. De bevallom, hogy nekem is hasznos figyelmeztetés a Föld órája, mert sokszor égve felejtem a villanyt, de van, aki emiatt otthon rám is szól” – mesélte nevetve az olimpikon.

Jakabos Zsuzsanna a WestEndben elhelyezett gyűjtőládába dobta a régi gyertyáit, hogy ezzel is hozzájáruljon a szombati rekordkísérlet sikeréhez. A szervezők ugyanis nem kisebb feladatra vállalkoztak, mint az ország legnagyobb gyertyájának kiöntésére, ehhez pedig minden „viaszfelajánlásra” szükség volt.

Az 5 méteres gyertyaóriás meggyújtása igazi látványosságnak ígérkezik. Március 23-án este a WestEnd tetőteraszán számos érdekes programmal együtt kerül sor a rekordméretű gyertya meggyújtására, és a látogatók haza is vihetnek egy-egy újraöntött WWF-gyertyát emlékbe.

A program

19:00: Megnyílik a Tetőkert! Az újraöntött WWF-es gyertyák kiosztása

19:3020:15: Tóth Vera-koncert

20:1520:30: Ünnepi köszöntő Erőss Zsolt, Tóth Vera, Cseh Laci, Fenyő Iván, Kovacsics Anikó, Szalóki Ági és további hírességek kíséretében.

20:30: Közös lekapcsolás a színpadról: óriás kivetítőn nézzük, ahogyan a Budai Vár, a Lánchíd és a Citadella díszvilágítása kialszik.

20:31: Az Ország Legnagyobb Gyertyájának (5 méteres viaszóriás) meggyújtása Erőss Zsolt hegymászó segítségével, majd a WWF-es gyertyák közös meggyújtása. 20:35-től gyertyafényes buli: biciklis DJ a színpadon, afrikai hangszereken játszó dobosok, tűzzsonglőrök.

21:30: Visszakapcsolás – A Föld Órája Főváros kihirdetése.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik