Pályán kívül

A héten hazajöhet Hetényi Zoltán

Nemsokára Magyarországra érkezhet a magyar jégkorong-válogatott kapusa, akit vasárnap szexuális zaklatás és rendbontás vádjával őrizetbe vettek az Egyesült Államokban.

Kovács Csaba, a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai alelnöke csütörtökön elmondta: azt, hogy a játékos pontosan mikor térhet haza, pénteken tudja meg.

Hozzátette: amint Hetényi Zoltán megérkezik, találkozik Rick Chernomaz szövetségi kapitánnyal, mert közeleg a budapesti divízió I-es világbajnokság április 14-i rajtja, a válogatott pedig április 2-án kezdi a közös edzőtáborozást.

„Azt hiszem, jelzésértékű, hogy Zolit szabadon engedték, és hazarepülhet Magyarországra” – jegyezte meg Kovács Csaba.

A Gwinnett Daily Post című lap kedden közölte, hogy az Orlando Solar Bears csapatát erősítő Hetényi egy duluth-i bárban erősen ittas állapotban fogdosott egy pincérnőt, illetve Amerika-ellenes és rasszista megjegyzéseket tett, és a személyzet a földre teperte. Az újság megszerezte az incidensről készült rendőrségi jegyzőkönyvet, eszerint Hetényi őrizetbe vétele után, megbilincselve a rendőrautóban is dühöngött, köpködött.

Az eset után az East Coast Hockey League-ben, azaz a harmadik osztályban játszó Orlando Solar Bears jelezte: szerződést bontott a kapussal, és erről értesítette az American Hockey League-ben szereplő és Hetényi másodosztályra vonatkozó játékjogával rendelkező Peoria Rivermen együttesét is.

Hetényi szerdán tagadta a vádakat, és közleményében jelezte: reménykedik, hogy megbocsátanak neki, és biztos benne, hogy a tárgyaláson tisztázni fogják.

Finn bátorítás Hetényinek (Fotó: Facebook)

Időközben a finn Jokerit – Hetényi korábbi csapata – szurkolótábora egy magyar zászlót emelt a magasba a csapat legutóbbi találkozóján, amelyen „Free Zoli” felirat szerepel. A közönségkedvencet tehát szabadon szeretnék látni korábbi drukkerei.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik