Pályán kívül

Szexuális zaklatás miatt őrizetbe vették Hetényit

hetenyi(210x140)(1).jpg (hetényi zoltán, )
hetenyi(210x140)(1).jpg (hetényi zoltán, )

Az Orlando Solar Bears hokicsapat magyar kapusát, Hetényi Zoltánt őrizetbe vette a rendőrség, miután szexuálisan zaklatott egy pincérnőt.

Az ECHL-ligában vitézkedő Orlando hálóőre legutóbb március 15-én lépett pályára: akkor a Gwinnett Gladiators ellen három gólt is kapott.

Vasárnap reggel viszont őrizetve vette a rendőrség, miután az Arena Tavernben egy pincérnőt fogdosott, és rasszista kijelentéseket tett. Hétfőn délután óvadék ellenében szabadon engedték volna, ám a kapus nem fizetti ki a 40 ezer 400 dolláros összeget. Más információk szerint az óvadék 7 400 dollár volt csak, amit a kapus leszurkolt és már úton is van hazafelé.

Ami biztosnak tűnik az, hogy szemtanúk beszámolója alapján kétszer a pincérnő fenekét, majd a melleit fogta meg. Ezt követően azt kiabálta, hogy “utálom az amerikaiakat” és a feketéket, akiket a “niggernek” nevezett. Az orlandosentinel.com arról számolt be, hogy erősen ittas volt Hetényi.

A magyar hokis kölcsönben szerepelt az orlandóiaknál: az AHL-es Preoria Rivermannél van Hetényi játékjoga. Bob Mills, a Solar Bears szóvivője azonban hétfőn közölte, a klub a továbbiakban nem tart igényt a kapus szolgálataira.

Hetényi Zoltánt meghívta az NHL-ben szereplő Nashville Predators az edzőtáborába, ahol jó benyomást tett a csapat vezetőire. Januárban a kapus így nyilatkozott a folytatásról: “Bízom benne, hogy a szezon végéig és a nyáron sikerül annyit fejlődnöm, hogy egy szinttel feljebb ugorhassak” – mondta.

Az MJSZ szakmai alelnöke, Kovács Csaba úgy tudja Rick Chernomaz szövetségi kapitánytól, hogy Hetényi kedden már szabadlábon volt, van repülőjegye Budapestre, és szeretne mielőbb csatlakozni az április 14-én kezdődő, budapesti divízió I-es világbajnokságra készülő válogatotthoz. Kovács hangsúlyozta: hisz Hetényi ártatlanságában, és bízik benne, hogy mielőbb megoldódik az ügy.

Kedden este az MJSZ közleményben jelezte: tudomásul vette, hogy Hetényit mivel vádolják az Egyesült Államokban.
“Sajnos az érintettel egyelőre nem sikerült felvenni a kapcsolatot, és mélyebb információk sem állnak rendelkezésünkre. A szövetség tovább tájékozódik az ügyben, addig is fenntartja az ártatlanság vélelmét Hetényi Zoltánnal kapcsolatban” – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik