Pályán kívül

Kamionokat mentett az olimpiai bajnok

Gergely István vízilabdázó is önkéntesként segített az autópályán ragadt embereken.

A Szeretlek, Magyarország oldala számolt be arról, hogy a Groupama-Honvéd olimpiai bajnok kapusa, a férfi-vízilabdaválogatott edzője is segített a katasztrofális időjárási körülmények miatt az utakon rekedt autósokon.

Hogy hogyan került Gergely István az önkéntesek közé? A Facebook segítségével: “A legismertebb közösségi oldalon az egyik ismerősöm tette ki, hogy segítséget keres a Pest Megyei Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Elküldtem nekik a számomat és az autóm típusát, ha esetleg szükség lenne rám, bár nem tudtam, pontosan merre mennénk és mikor.

Délután 5-kor csengett a telefonom és megkérdezték komolyan gondolom-e. Mondtam: “naná”. Megköszönték és kértek, hogy legyek 19:30-ra Százhalombattán” – mondta a pólós.

A karitatív tevékenységéről egyébként is ismert vízilabdázó elmondta, azért segített, mert jól esett neki, jó érzés volt a csapat tagjává válni. Mikor megérkezett, furcsállták, hogy csak úgy ott termett, de bevették a csapatba.

“100 kenyérrel a kocsiban indultunk el Százhalombattáról, emellett még plusz 6 terepjáró jött velünk, megtömve teával, étellel, takaróval és eszközökkel, profi szakemberekkel és elszánt segítőkkel. A cél az M1-es legrosszabb szakasza, Bábolna környéke volt.

Az 1-esen indultunk, elől egy rendőr-, hátul pedig egy tűzoltóautó. Csak így lehetett haladni. Minden egyedül ácsorgó autó mellett megálltunk és étellel vagy meleg itallal kínáltuk az autók utasait. A végcél az M1 bábolnai szakasza volt. Ott egyből egy osztrák hókotrót kellett kiszabadítani, hogy végezni tudja tovább a dolgát. Hihetetlen volt, hogy már majdnem 24 órája dolgoztak ők is. Aztán az M1 80-as kilométerkőig mentünk tovább. Itt még egy kamion kiásása várt ránk, összesen hármat mentettünk ki a hótorlaszból, és már reggel is lett, fél nyolc” – emlékezik Gergely István.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik