Pályán kívül

A magyar sport is gyászolja Cipőt

A Republic együttes több olyan dalt is írt, amelyek a magyar sportolók és szurkolók számára is meghatározóak voltak.

Ahogyan arról a Hír24 beszámolt, 48 éves korában elhunyt Bódi László, a Republic együttes énekese, frontembere. A zenész hetek óta kómában feküdt, korábban is műtötték már szívbetegsége miatt.

Nem sokkal a szomorú hír után sorra jöttek a részvétnyilvánítások a közösségi oldalakon, különböző fórumokon.

A Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata is megosztotta a zenekar Facebook-oldalának képét. A Repül a bálna című dal szinte minden Volán-meccs szerves része volt, sőt, később a magyar jégkorong-válogatott mérkőzésein is felcsendült a refrén: “Kicsi vagyok, kicsi vagyok, ha megnövök, belédrúgok / Még, még, még, még, még, ennyi nem elég”.

A budapesti divízió I-es világbajnokságon ilyenkor libabőrös állapotba került az, aki a több ezer magyar drukker között jelen volt. Minden bizonnyal az áprilisi hazai vb-n is játsszák majd a dalt.

Az egyik legnépszerűbb Republic-dal, a Szállj el, kismadár! Erdei Zsolt profi bokszoló bevonulózenéje, minden egyes meccsen ezzel hangolt Madár.

Ez a dal volt a női kézilabda-válogatott kabaladala is a 90-es évek végén (a többi közt az atlantai olimpián, ahol a bronzéremig jutottunk), a 2000-es évek elején.

Videó – Erdei Zsolt és a Szállj el, kismadár:

Videó – Republic a hoki-vb-n:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik