Pályán kívül

Tbc-s Huszti Szabolcs csapattársa

hannover 96 (hannover 96)
hannover 96 (hannover 96)

Tüdőtuberkolózist, azaz tbc-t diagnosztizáltak a Hannover 96 brazil középpályásánál, Francánál.

Franca alig egy hónapja csatlakozott a német együtteshez a brazil Criciumától: a 21 éves labdarúgó három és fél szezonra kötelezte el magát Huszti Szabolcs csapatához, 1,3 millió euróért.

Teljes nevén Welington Wildy Muniz dos Santos több hónapot kénytelen kihagyni, mivel erősen fertőző, bakteriális fertőzéssel kezelik majd az orvosok, akik megkezdték azok vizsgálatát, akik kapcsolatba kerülhettek a futballistával.

“A fertőzés veszélye csak nagyon szoros kapcsolatban alakul ki” – mondta Helga Heykes-Uden, a regioánlis tuberkolózissal foglalkozó tanácsadó iroda vezetője. “Aki csak pár percig volt a beteg személy közelében, valószínűtlen, hogy megfertőződött, persze ez nem zárható ki teljesen.”

Heykes-Uden elmondta, hogy valószínűleg nem Hannoverben kapta el a betegséget Franca, hiszen a tbc leghamarabb négy hónappal a fertőzés után válik aktívvá, Franca pedig január 11-én repült Hannoverbe otthonából.

A tuberkolózissal fertőzöttek csak akkor akkor adhatják át a betegséget, ha az már aktívvá vált.

“Nagyon sajnálom Francát. A legfontosabb most, hogy újra egészséges legyen. A legjobbakat kívánjuk neki a felépülésben, és tudjuk,. a legjobb kezekben van” – mondta a Hannover 96 sportigazgatója, Joerg Schmadtke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik