Pályán kívül

Jogtalanul tarthatott fegyvert Pistorius

oscar pistorius (oscar pistorius, )
oscar pistorius (oscar pistorius, )

Második napja tart a gyilkossággal vádolt paralimpikon, Oscar Pistorius tárgyalása. Nem engedik szabadon. Szponzorai lelépnek.

Oscar Pistorius a bíróság előtt (Fotó: AFP)

Korábban a sportoló azt vallotta, baleset történt, álmából felriasztva ijedtében lőtt barátnőjére, Reeva Steenkampre, akit betörőnek vélt.

Csakhogy az ügyészség merőben másképp látja az eseményeket. Véleményük szerint  Oscar Pistorius szándékosan tüzelt többször is modell barátnőjére, ezért azt kérik, ne engedjék szabadon a vádlottat óvadék ellenében sem.

Felmerült továbbá az a vád is, hogy a sportolónak nem volt engedélye arra a fegyverre, amit ottthonában tartott. A tárgyalóterem – csakúgy, mint tegnap – zsúfolásig megtelt, Pistorius családjából jelen van bátyja, nővére, apja és nagybátyja.

A legfrissebb hírek szerint a rendőrség szerint fennáll a szökés veszélye, ezért nem bocsátható szabadlábra Oscar Pistorius, még óvadékkal sem.

A rendőrség egyébként két doboz tesztoszteront talált a sportoló hálószobájában, és több tucat tűt is. Az atléta védői és barátai szerint csak természetes anyagokat vitt be a szervezetébe, gyógyászati célból.

Ha mégsem így történt, hanem doppingszerként használta a szereket, akkor elveszítheti hat paralimpiai bajnoki címét is – írja a London Evening Standard.

A Guardian azt közölte, hogy már két szponzor is elfordult a versenyzőtől: az Oakley felbontotta a szerződést, a Nike pedig közölte, “nem terveznek már” vele.

Videó – képek a tárgyalásról:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik