Pályán kívül

Pistorius-ügy: négy lövés az ajtóba, három a testbe

oscar pistorius (oscar pistorius, )
oscar pistorius (oscar pistorius, )

A Dél-Afrikát és a világot is megrázó gyilkossági ügyben kedden folytatódott a vádlott Oscar Pistorius és a tanúk meghallgatása. A védelem és az ügyészség természetesen ellentétes álláspontot képvisel.

Ahogyan arról beszámoltunk, megdöbbentő gyilkosság történt Pretoriában, melynek főszereplője a paralimpiai bajnok atléta, a művégtaggal versenyző Oscar Pistorius.

Az első hírek arról szóltak, hogy a 30 éves modell, Reeva Steenkamp meg akarta lepni Pistoriust Valentin-nap alkalmából, de ő betörőnek nézte. Az ESPN már akkor is arról írt, hogy egyáltalán nem biztos, hogy ez így történt.

Pretoriában ma újabb meghallgatással folytatódott Oscar Pistorius ügye. A védelem igyekszik elérni, hogy óvadék ellenében szabadon engedjék a hatszoros paralimpiai bajnokot. A védők nem vitatják Pistorius tettét, azt viszont igen, hogy a cselekmény előre eltervezett volt.

A vád állítása szerint ugyanakkor Pistorius felkelt, felcsatolta a műlábait, majd hét métert sétált, és négyszer belelőtt a fürdőszoba ajtaba. A négy lövésből három találta el barátnőjét, Reeva Steenkampot. Ezt követően betörte a fürdőszobaajtót – ami azt sejteti, Steenkamp magára zárta azt –, és kivitte a fürdőszobából a holttestet.

Reeva Steenkamp családja, hozzátartozói közben a Port Elizabeth-i krematóriumban a temetési szertartáson gyűltek össze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik