Pályán kívül

Véres krikettütőt találtak Pistorius házában

oscar pistorius (oscar pistorius, )
oscar pistorius (oscar pistorius, )

Folyamatosan szivárognak az újabb információk a dél-afrikai paralimpikon gyilkosági ügyével kapcsolatosan.

Ahogyan arról beszámoltunk, megrázta Dél-Afrikát és a nemzetközi sportéletet, közvéleményt is a hír: Oscar Pistorius, sokszoros paralimpiai bajnok lelőtte barátnőjét, Reeva Steenkampot.

A műlábakkal versenyző atléta az első hírek szerint betörőnek nézte barátnőjét, ezért lőtt, de később egyre több olyan információ látott napvilágot – a rendőrség részéről – amely ezt a forgatókönyvet cáfolja.

A sportoló háza sokszoros biztonsági “fallal” van körülvéve, amely jelez, ha valaki betolakodik, ráadásul a szomszédok vallomása szerint (is) többször mentek ki a rendőrök a házhoz, mert a sportoló és modell barátnője veszekedtek.

Nos, a City Press című helyi lap tudósítását most a világ hírügynökségei idézik: eszerint véres krikettütőt találtak a házkutatás során, ráadásul a nő koponyája is be volt törve, amikor a mentősök újraéleszteni próbálták.

A rendőrség azt sem zárja ki, hogy a nő önvédelmi eszközként használta az ütőt, de az is is elfőrdulhat, hogy Pistorius ezzel törte be az ajtót.

Több barát is nyilatkozik a lapoknak, ketten is azt mondták, Oscar Pistorius hívta fel őket, hogy azonnal menjenek a házához, mert szörnyű baleset történt. Pistorius állítólag édesapját is hívta a baleset után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik