Pályán kívül

Szándékos emberölés a vád Pistorius ellen

oscar pistorius (oscar pistorius, )
oscar pistorius (oscar pistorius, )

A bíróság pénteken hallgatta meg a gyilkossággal vádolt Oscar Pistoriust, aki csütörtökön lőtte le barátnőjét.

Mint ismert, csütörtökön a művégtaggal versenyző atléta, a dél-afrikai Oscar Pistorius betörőnek hitte barátnőjét, így rálőtt. A 30 éves Reeva Steenkamp belehalt sérüléseibe. Mág aznap délután arról cikkezett a nemzetközi sajtó, hogy szándékosan ölhetett a futó.

Az őrizetbe vett Pistoriust pénteken hallgatta meg bíróság, szándékos emberölés vádjával. Amikor ezt közölték az atlétával, sírva fakadt. A sportoló egyébként már megérkezésekor is zokogott, a helyszíni beszámolók alapján sokkos állapotban volt.

A dél-afrikai sajtó információi szerint Reeva Steenkamp a fürdőszoba ajtó mögött állt, amikor négy lövés érte a fejét, a medencéjét, a mellkasát és a karját.

Pistorius és ügyvédje azt remélik, hogy a keddre halasztott meghallgatáson engedélyezik, hogy óvadék ellenében szabadlábon védekezzen. A futó továbbra is őrizetben marad.

Oscar Pistorius egyébként határozottan visszautasítja az ellene felhozott vádakat – áll a sportember családja által pénteken kiadott nyilatkozatban, amely kitér arra is, hogy az atléta mély együttérzéséről biztosítja Reeva Steenkamp családját.

“A gondolataink Reeva Steenkamp családjával és barátaival vannak” – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik