Pályán kívül

Előre megfontolt szándékkal ölhetett Pistorius

oscar pistorius (oscar pistorius, )
oscar pistorius (oscar pistorius, )

A rendőrség szerint egyáltalán nem biztos, hogy Oscar Pistorius véletlenül lőtte le barátnőjét, Reeva Steenkampot.

Oscar Pistoriust viszik el a rendőrök (Fotó: AFP)

Ahogyan arról írtunk, megdöbbentő gyilkosság történt Pretoriában, melynek főszereplője a paralimpiai bajnok atléta, a művégtaggal versenyző Oscar Pistorius volt.

A rendőrséget a kora reggeli órákban értesítették arról, hogy lövöldözés volt Pistorius házában. Amikor a helyszínre érkeztek, a mentők már ott voltak, de hiába élesztették újra Reeva Steenkampot, a sportember barátnőjét, akit több lövés ért. A nyomozók a helyszínen találtak egy 9 milliméteres pisztolyt, az atlétát pedig várhatóan pénteken hallgatják ki.

Az első hírek arról szóltak, hogy a 30 éves modell meg akarta lepni Pistoriust Valentin-nap alkalmából, de ő betörőnek nézte. Az ESPN most arról ír, hogy egyáltalán nem biztos, hogy ez így történt.

A rendőrség előre megfontolt szándékkal elkövetett gyilkosság ügyében hallgatja majd ki Pistoriust. Azt közölték, korábban is előfordultak veszekedések a két fél között, és volt olyan eset, amikor ki kellett menni pretoriai házukhoz.

„Beszéltünk a szomszédokkal, és még fogunk is, akik azt mondták, a lövések előtt is hallottak hangokat a házból. Egyelőre nagy felelőtlenség lenne bármit is kijelenteni a gyilkosság okairól. Ezt most még nem tudjuk megmondani” – mondta a rendőrség egyik illetékese.

Később arról is érkeztek információk, hogy Pistorius házát több soros biztonsági rendszer védi (beton és elektromos áram használatával), így nehéz elképzelni, hogy valaki ezt kijátszva akarta meglepni a sportolót.

Közben megszólalt a Nike, a sportszergyártó cég egyik vezető arca a sportoló 2008 óta. “Ez egy rendőrségi ügy, és még folyik a nyomozás. A Nike részvétét fejezi ki az érintettek számára” – mondta Seruschka Naidoo, a cég szóvivője.

A Nike nemzetközi weboldala egy ideig leállt csütörtökön délután a történtek miatt.

Pistorius weboldaláról közben eltávolítottak egy hirdetést, amelyen az állt: “Én vagyok a golyó a tárban.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik