Pályán kívül

Egyre rosszabb állapotban a focilegenda

paul gascoigne (paul gascoigne, )
paul gascoigne (paul gascoigne, )

Paul Gascoigne szombaton este rosszul lett, miközben épp az alkoholról próbál leszokni Amerikában.

A korábbi angol válogatott legendáról nemrégiben nyilatkozott keményen az ügynöke, Terry Baker, aki szerint Paul Gascoigne élete veszélyben van az alkoholizmusa miatt. Nos, az egykori focistát a barátai beíratták egy amerikai klinikára, ahol káros szenvedélyéről szeretnék leszoktatni.

Szombaton este Gascoigne szervezete nem bírta a radikális változásokat és rosszul lett, így egy arizonai kórház intenzív osztályára kellett szállítani, ahol az orvosok felügyelnek rá – írja a Mirror. Az állapotát azóta stabilizálni tudták, de megfigyelésre bent tartották.

A 45 éves Gascoigne ellátására egyébként 25 ezer fontot dobtak össze ismert barátai, a lemezlovas Chris Evans, valamint az egykori csapattárs, Gary Lineker.

Korábban George Best esete váltott ki hatalmas visszhangot. A Manchester United észak-ír legendájának is komoly gondjai voltak az alkohollal, májátültetésen is átesett, ám az után sem tudott felhagyni az ivással, és 2005-ben, 59 esztendősen elhunyt.

Halála előtt pár nappal az ő kérésére az újságok a címlapon hoztak le egy fotót, melyen Best a kórházi ágyán feküdt, alatta pedig egy tanulságos felirat hirdette, hogy „Ne halj meg úgy, mint én”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik